Personer med BMI som er 35 eller over kan ha fedme klasse II, som
defineres som en unormal eller overdreven mengde fett som kan være
negativt for helsen. I dag
anerkjenner en rekke helseorganisasjoner fedme som en kronisk, men
håndterbar sykdom.
Verdens helseorganisasjon og andre helseorganisasjoner har tre
kategorier av fedme:
Fedmeklassifisering | BMI |
Klasse I | 30,0–34,9 |
Klasse II | 35,0–39,9 |
Klasse III | Over 40 |
BMI-klassene er basert på effekten mye kroppsfett har på en persons
helse, forventet levetid og risiko for utvikling av sykdommer. Når
BMI-en øker, øker også risikoen for noen sykdommer.
Det anbefales at personer med en BMI på 30 eller mer rådfører seg
med helsepersonell med opplæring i fedmebehandling for
diagnostisering, risikovurdering og behandling av fedme og
vektrelaterte helseproblemer.
Målet med å håndtere og behandle fedme er ikke bare å gå ned i vekt,
men også å forbedre helsen og redusere risikoen for andre
helseproblemer. Bare ved å gå ned litt i vekt, som fem prosent av
kroppsvekten eller mer, og å holde vekttapet ved like, kan det
forbedre det totale velværet, samtidig som det reduserer risikoen for
vektrelaterte komplikasjoner.
Det finnes en rekke vitenskapelig anerkjente behandlingsalternativer
for fedme som kan anbefales avhengig av individuelle behov,
helsestatus og hvorvidt du opplever vektrelaterte komplikasjoner.