| MHR | Beskrivelse |
|---|---|
| Mindre enn 0,4 | Pass på (muligens undervektig) |
| 0,4–0,49 | Sunt, ingen tiltak nødvendig |
| 0,5–0,59 | Vurder tiltak |
| ≥ 0,6 | Iverksett tiltak |
Sunt resultat:
En midje/høyde-ratio (MHR) på 0,4–0,49 anses å være innenfor det sunne området. Hvis du opprettholder et sunt midjemål vil du sannsynligvis redusere risikoen for fedmerelaterte problemer. Et godt tips er at midjeomkretsen skal være under halvparten av høyden
| MHR | Beskrivelse |
|---|---|
| Mindre enn 0,4 | Pass på (muligens undervektig) |
| 0,4–0,49 | Sunt, ingen tiltak nødvendig |
| 0,5–0,59 | Vurder tiltak |
| ≥ 0,6 | Iverksett tiltak |
| BMI kg/m2 | Beskrivelse |
|---|---|
| 18,5 | Undervekt |
| 18,5 - 24,9 | Normal |
| 25,0 - 29,9 | Overvekt |
| 30,0–34,9 | Fedme klasse I |
| 35,0–39,9 | Fedme klasse II |
| ≥ 40 | Fedme klasse III |