Personer som lever med overvekt eller fedme, har en høyere risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer.
Selv om både BMI og midje/høyde-ratio kan brukes til å vurdere en persons risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer anses midje/høyde ratio for å være bedre til å anslå kardiovaskulære risikofaktorer, slik som høyt blodtrykk og høyt kolesterol.
BMI brukes til å angi en persons vektkategori, basert på høyde og vekt. Midje/ høyde ratio brukes derimot til å måle fordelingen av en persons kroppsfett, basert på høyde og midjeomkrets. Det er viktig å måle midje/ høyde ratio, siden et overskuddsnivå av fett, spesielt rundt magen, er forbundet med en økt risiko for å utvikle hjertesykdom.
Det å kjenne sin BMI og midje/ høyde ratio kan gjøre det lettere å bedre hjertehelsen ved at man får en indikator på om man bør iverksette tiltak for å gå ned i vekt.
Klikk her for å beregne midje/høyde-ratio.